Hogyan legyek azonnal boldog? – Ez az 5 lépés segít!

0 Megosztás
0
0
0

Világszerte népszerű téma a boldogság – egyre több könyv és folyóirat foglalkozik ezzel a témával.Több oldalról is megközelíthető a “boldogság jelenség” és természetesen mások a boldogság ismérvei egy fejlett társadalomban és mások egy szegényebb, gazdasági nehézségekkel küzdő országban.

Egy dolog azonban minden esetben igaz: a boldogság mindenki számára mást jelent, de vannak olyan ismérvei, melyek egyetemleges hatással bírnak.

Ezek közül az alábbiakban olvashatsz néhányat:

1.Adj!

Másoknak adni jó – ha gondoskodunk családtagjainkról azonnal jobban érezzük magunkat.  Az odafigyelés és a gondoskodás sokkal szorosabbra fűzi az emberek közötti kapcsolatokat.

Nem anyagi javakról van szó! Egy kedves mosoly, a rövid, 5 perces beszélgetés, egy csésze tea elkészítése sokkal hosszabb távon hat embertársainkra!

2. Ápold a kapcsolataidat!

Az emberekkel való foglalkozás, beszélgetés, interakció támogat minket. Azok az emberek, akik rendszeresen tartják a kapcsolatot családtagjaikkal és barátaikkal, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak. Természetesen itt nemcsak arról van szó, hogy beírjuk a naptárunkba a kötelező családlátogatást, egy órát töltünk a nagynéninél és aztán ismét a mobil telefonunkat bújjuk. Inkább arról van szó, hogy a harmonikus, konfliktusmentes családi kapcsolatok kialakítására kellene törekednünk.

3. Sportolj!

A sport és a jó közérzet szorosan összefonódik. A fizikai megterhelés jó hatással van a szervezetünk működésére és a kedvünk is jobb lesz egy edzés után. Nem kell lefutni a maratont! Főleg akkor nem, ha még egyáltalán nem is edzettünk előtte! Egy fél órás séta, egy rövid kocogás a parkban, rendszeres séta a kutyával vagy egy rövidebb edzés azonnal növeli a boldogsághormon szintet a szervezetben. A napi 20 perces, egyszerű gyakorlatokból álló otthoni torna is tökéletes edzésforma (akkor is, ha nem vagyunk szuperjógások és a spárga sem megy még!).

4.Légy hálás!

Néha érdemes egy picit megállni és körülnézni – vegyük észre az apró dolgokat az életben! A mindennapos csodák itt vannak körülöttünk, de gyakran túlságosan el vagyunk foglalva. Észre sem vesszük az út szélén nyíló illatozó rózsát vagy a parkban éneklő madarakat! Ha jobban odafigyelünk a pillanatra, nem lesz időnk arra, hogy a múlt vagy a jövő eseményei miatt aggódjunk!

5.Tanulj!

Új dolgok tanulása közben az egész szervezet dolgozik. Olyan ötletek merülnek fel bennünk, amelyekről azt sem tudtuk, hogy léteznek bennünk! Új utakon járva a világ még jobban kinyílik számunkra. Megismerjük képességeinket, sikerélményeink elégedettséggel töltenek el minket. Új ismeretek szerzése közben pedig jobban tisztában leszünk saját korlátainkkal is!

Neked mi a véleményed a boldogságról? Mi az, ami Téged boldoggá tesz?

0 Megosztás