Veled vagy ellened – kire számíthatsz az életben?

0 Shares
0
0
0

Sokan közülünk igyekeznek előre tervezni, akár a munkáról akár párkapcsolatrók vagy “csak úgy” az életről van szó. Változtatásokon törjük a fejünket, kombinálunk, gondolkodunk hogyan érhetnénk el a célunkat. (Ehhez ugyebár kell az is, hogy tudjuk mit akarunk.)

Ha nagyon lelkesek vagyunk, gyakran azonnal meg is osztjuk terveinket szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel. Ekkor rendkvül érdekes dolgok történhetnek környezetünkben, melyek pozitiv és negativ hatással is birhatnak életünkre.

Elképzelhető, hogy már első körben megkapjuk valakitől a “ez nem a te asztalod figyi” megjegyzést. Ezt még tetézheti legjobb barátnőnk (rosszabb esetebn párunk vagy szüleink) “nyilatkozata” is, amely igy hangozhat: “Két gyerek és a háztartás mellett Te ezt a akarod csinálni? Na erre befizetek!” . Tehát nemsokkal azután, hogy dédelgetett álmainkat megosztottuk szeretteinkkel, elképzelhető, hogy rajongótáborunk két csoportra válik.

Veled vagy ellened?

Az egyik csoportosulás tagjai szépen sorban el fogják nekünk mondani, miért nem érjük el a célunkat és ha jól végzik a dolgukat, mi szépen el is bizonytalanodunk! Talán egyi idő után valóban elhisszük magunkról, hogy tényleg nem tudjuk véghezvinni azt a nagy tettet! Nos, ezt a csapatot én csak negativónak hivom. 

Szinte minden ember életében vannak azonban olyan barátok, kollégák vagy ismerősök, akik osztják az ötletelő lelkesedését. Ők lesznek azok, akik velünk együtt gondolkodnak majd a részleteken, előre látják hogyan fog kinézni a vállakozásunk. De az is elképzelhető, hogy csak folyamatosan dicsérni fognak minket és elmondják, milyen fantasztikus ötlet a miénk. Ők a pozitivó csoport. Ők lesznek azok, akik erősitik benünk a reményt.

Ha van egy álmod, ne mondj le róla!

Talán nem is olyan nehéz elképzelni azt, hogy a negativo csoport tagjai “ellenünk vannak”. Nem látják azt, mire vagyunk képesek pusztán csak azért, mert számukra elképzelhetetlen mindaz, amit mi meg szeretnénk valósítani. 

És ez így is van rendjén, hiszen csak Te vagy képes arra, hogy elképzeld azt, amit megterveztél! Ez a kép csak a Te fejedben létezik! Erre gondolj, amikor valaki így viszonyul majd hozzád! 

És miután szépen lassan megtörténik mindaz, ami a fejedben már rég valóság, az életben is azzá válik. Ekkor ismét megjelennek azok az emberek, akik azt mondták, nem vagy rá képes!

Meglátják sikereidet és jobb esetben csak annyit mondanak, hogy: “Szerencséd volt, könnyű neked, mert…”, “szerencséd volt, mert….jó helyen voltál jó időben”. A magyarázatok soraiból csak a féltékenység beszél majd. 

Légy büszke erre a féltékenységre (is), hiszen valamit piszkosul jól csináltál! Te erőt meritettél magadból és elérted a célod! S talán azon is érdemes elgondolkodni, mennyi erőt adott a pozitivó csoport támogatása, ami szintén erősitette a magadba és a célodba vetett hited életed egyik igen nehéz szakaszában!

Neked milyen álmaid vannak? Vajon nehéz lesz őket megvalósítani?

Ha szeretnéd megtudni, milyen energiákat hoz a 2019-es év, olvasd el a többi bejegyzést vagy gyere el a követező workshopra!

0 Shares